Kruiden oogst tip: stel je eigen bouillonblokje samen, zonder onnodige toevoegingen.Voor 1 bouillonblokje neem je een hand vol van de kruiden selderij, peterselie en lavas. Naast zout zijn dit de kruiden die de smaak geven aan een bouillonblokje. Hak de kruiden fijn, dep ze droog en bewaar ze in de vriezer in een bakje. De losse bevroren blaadjes in een bakje laten zich gemakkelijk per portie verdelen. Scheelt weer een hoop onnodige hulpstoffen zoals palmolie, gist en suiker.
Andere kruiden die zich goed lenen voor invriezen zijn zogenaamde harde kruiden als salie, oregano, rozemarijn en tijm. Zachte kruiden zoals basilicum, dille en munt zijn minder geschikt.
Om te voorkomen dat de kruiden die je wilt invriezen kleur verliezen kun je ze ook in olijfolie invriezen. neem hiervoor een ijsblokjes vorm die je kunt afdekken met een deksel of met folie. Giet de vormpjes halfvol met olie en voeg de kruiden toe. Zorg ervoor dat de kruiden onder de olie staan als je ze invriest.
dit is de builder