Deze salade is heerlijk fris en heel geschikt om in de lente te maken, wanneer de in deze salade gebruikte kruiden al boven de grond staan.
Ingrediënten 4 personen
200 gram parelgerst
100 gram rucola
100 gram veldsla
1/2 appel in stukjes
6-8 radijsjes, gehalveerd en in plakjes
handje citroenmelisse, fijngesneden
handje munt, fijngesneden
1 kleine puntpaprika in reepjes
1/2 komkommer in kleine stukjes
1/4 bouillonblokje of zout
Dressing: ik kies hiervoor graag een mosterd dressing. Je kunt vinaigrette maken of een iets romigere dressing met een lepeltje mayo.
Ingrediënten voor de dressing:
3 el olijfolie,
1 el appelazijn of witte wijnazijn,
peper/zout,
1 tl mosterd,
2 tl agave siroop,
2 tl mayo
Kook de parelgerst volgens gebruiksaanwijzing beetgaar in water met een beetje bouillonpoeder of zout.
Voeg alle ingrediënten samen in een kom en giet de dressing erover.