Geïnspireerd door Jamie Oliver, met een kleine eigen twist. Deze aubergine burgers zijn een hit ! Natuurlijk bij uitstek een mooi gerecht om op de BBQ te bereiden.
Ingrediënten 4 personen:
. 4 pita broodjes
. 1 bakje humus
. 2 rode uien
. 2 tomaten
. 100 gram rucola
. 1 grote aubergine
. zout, peper, paprikapoeder, knoflook, olijfolie
. zoete chili saus
Mix peper, zout, paprikapoeder, knoflook en olie om de aubergine in te bakken. Aubergine zuigt de olie gemakkelijk op dus wees spaarzaam met de olie, door bijvoorbeeld een kwastje te gebruiken.
Snijdt de aubergine in dunne plakken (1/2 cm), smeer deze dun in met het oliemengsel en bak per persoon 2 plakken aubergine aan twee kanten bruin.
Snij de rode uien in halve ringen en bak kort op.
Snij de tomaten in plakken, 2 plakjes per persoon.
Gril de pitabroodjes kort volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij ze open en leg per bord 2 helften klaar. Besmeer de helften met een laagje humus, en lepel gebakken uien en enkele blaadjes rucola. Leg daarop gestapeld de plakjes gegrilde aubergine, tomaat en rucola. Top af met enkele blaadjes rucola, gebakken ui en zoete chili saus.
Tip: als extra topping zijn pijnboompitjes erg lekker, even kort gebakken in de pan om de smaak vrij te maken.