Misschien wel het meest eenvoudige pasta gerecht dat er is: Pasta Napoletana. Maar daarom niet minder lekker.
Dit recept is eigenlijk de luxe versie daarvan: vol met heerlijke kruiden van de boerderij.
Ingrediënten (4 personen):
. Pasta naar keuze, voor 4 personen 300gr ongekookt (foto: lekkere verse pasta met aubergine-ricotta).
. 1 ui, gesnipperd
. 2 teentjes knoflook
. 1 pak/blik passata (400 ml)
. gedroogde kruiden: oregano
. verse kruiden: basilicum, rucola, selderij, alles fijngesneden. Een handje is genoeg.
. gerapste kaas
. pijnboompitjes
. Versgemalen zwarte peper, zout
Bereiding:
. Maak de pasta klaar zoals voorgeschreven op de verpakking
. Saus: bak de ui met knoflook even aan tot de ui glazig is, voeg de passata en organo, basilicum en selderij toe, en warm een paar minuten goed door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Als je van een gladde saus houdt, kun je even de staafmixer gebruiken. Maar dat hoeft niet.
. Opdienen: leg eerst een handje rucola op het bord. Als de rucola wat grof is, dan snijd je de blaadjes wat fijner. Leg daarop de pasta. Dan een paar lepels van de heerlijke saus, en maak af met pijnboompitjes en geraspte kaas.