Met deze spitskool heb je altijd je extra portie groente bij nasi of bami klaar staan.
Ingrediënten (4 pers):
. 1 grote spitskool
. 30 gr witte miso
. 2 teentjes knoflook, geperst
. 2 cm gember, geraspt
. 2 el soyasaus
. 3 el rijstazijn
. 4 el sesamolie
. 20 gr bruine basterdsuiker
. 2 limoenen
. 4 el geroosterde witte sesamzaadjes (ongepeld)
. 2 bosuitjes
Aluminiumfolie
Voor garnering eventueel een bedje gemengde sla
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 gr
Meng de miso, gember, knoflook, bruine suiker, rijstazijn en olie. rasp 1 citroen en pers het sap uit, voeg toe aan het mengsel.
Snijdt de spitskool in 4 kwarten (lengterichting). leg deze op aluminiumfolie in een bakschaal. Bestrijk de kwarten rondom met het miso mengsel, en vouw de folie dicht.
Leg de pakketjes in de oven en stoof in ongeveer 25 minuten gaar. Haal de spitskool daarna uit de aluminiumfolie en bestrooi met sesamzaadjes en bosui. Pers de tweede citroen uit en sprenkel het sap over de spitskool. Bak de spitskool zonder folie nog 5-8 minuten in de hete oven.