Skip to content
Menu
HDR uitgifte DSC_6023

 

Eregalerij

Herenboeren Heemstede is een initiatief van twee ondernemers uit Heemstede. Nadat de grond gepacht kon worden, de stal van de voormalige boerderij De Dinkelhoeve kon worden overgenomen en de nodige vergunningen waren verkregen kon begin 2022 een start worden gemaakt met het werven van deelnemers. Daarnaast werden via Herenboeren Nederland de eerste ervaren boeren aangetrokken.

Frank van Oirschot - initiatiefnemer en voorzitter (2020-2022)

Frank van Oirschot - initiatiefnemer en voorzitter (2020-2022)

We waren beiden enthousiast over ‘Boer tot Bord’ concepten 

Ik leerde medeoprichter van Herenboeren Nederland Geert van der Veer in 2013 kennen. We waren beiden enthousiast over ‘Boer tot Bord’ concepten er werkte daarbij prettig samen. Op het moment dat Geert enkele jaren later een van de initiatiefnemers was van Herenboeren Nederland benaderde hij me om mee te denken en mee te helpen. Na mijn eerste bezoek aan de de herenboerderij in Boxtel was ik zeer enthousiast. Het van ‘Boer tot Bord’ idee bleek hier op een hele leuke en goede manier gerealiseerd te zijn. We spraken direct af dat ik ook in Heemstede een lokaal initiatief zou starten. Wel op een iets andere manier dan op andere plaatsen in Nederland. Waar het op veel plaatsen in Nederland goed lukt om een boerderij-locatie te vinden is dat in onze omgeving zeer uitdagend, dus wij spraken af dat we ‘als pilot’ eerst de locatie gingen zoeken en daarna mensen uit zouden gaan nodigen lid te worden. Voordeel hiervan is dat het voor leden duidelijk is wat ze mogen verwachten en dat ze niet enkele jaren hoeven te wachten maar direct lid kunnen worden en aan de slag kunnen gaan als ze daar zin in hebben. 

…samen te telen, oogsten, te eten en te drinken!

Herenboeren is een uniek initiatief waar ik graag aan bijdraag. Het verbouwen van groente en fruit met elkaar en voor elkaar lijkt me een duurzaam alternatief dat nog niet in Heemstede beschikbaar is. Geen plastic verpakkingen meer en nadenken over de herkomst van je eten en zelf meehelpen met oogsten lijkt me heerlijk. Ik zie veel in het opzetten van educatieprogramma’s voor scholen en andere belangstellenden om bewustwording van de herkomst van ons voedsel te vergroten. Ten slotte is het gewoon ook ontzettend leuk om met mijn dorpsgenoten samen te telen, oogsten, te eten en te drinken!

Bas van Lier - secretaris en penningmeester (2020-2022)

Bas van Lier - secretaris en penningmeester (2020-2022)

Idse Billenkamp - startboer (2022)

Idse Billenkamp - startboer (2022)

Idse heeft de opleiding biologisch-dynamische landbouw (Warmonderhof) gevolgd, maar heeft vervolgens toch gekozen voor meubelmakerij. Deze beide expertises komen nu goed van pas bij allerlei zaken op de boerderij. 

Isabel Duinisveld is werkzaam (geweest) bij verschillende Herenboerderijen in Nederland, als zogenaamde opstart boer. 

Isabel is een bekende naam in de natuurvriendelijke landbouwwereld. Onder andere door haar inspanningen rond de instandhouding van een doorpluk-spruit. Ook heeft Isabel lesgegeven op de Warmonderhof. Isabel runde 23 jaar lang de tuinbouwbedrijf Eemstuin in provincie Groningen.

Isabel Duinisveld - startboer (2022)

Isabel Duinisveld - startboer (2022)

Verified by ExactMetrics