Heerlijke maaltijdsalade én eens een keer echt iets anders dan stamppot. Eet je liever minder koolhydraten? Dan kun je gemakkelijk minder of geen bulgur toevoegen.
Ingrediënten (4 pers):
. 200 gr bulgur, beetgaar gekookt
. 300 gr andijvie, fijn gesneden
. 1 rode ui, fijn gesneden
. klein stukje verse gember, geraspt
. 2 zoete grote navel sinaasappels
. 300 gr kip/plantaardige stukjes
. 1 blik kikkererwten (400 gr), uitgelekt
. 1 limoen
. 1 el soyasaus
. 1,5 el witte ongepelde sesamzaadjes, bij voorkeur even geroosterd
. olijfolie
. peper/zout
Bereid de bulgur volgens aanwijzing op de verpakking.
Rasp de schil van de limoen, pers het sap uit. Klop hiermee samen met de olie, soyasaus en peper een dressing.
Snij de sinaasappels in stukjes, vang het sap op en voeg het sap aan de dressing toe. Voeg ook de gesnipperde ui en geraspte gember toe.
Bak de stukjes kip/plantaardige stukjes in een koekenpan to ze licht bruin gekleurd zijn.
Laat het blik kikkererwten uitlekken en spoel de kikkererwten even af met koud water, zodat er geen gelei/aquafaba meer aan de erwtjes kleeft.
Meng de fijngesneden andijvie, kikkererwten, bulgur, sinaasappelstukjes, kipstukjes, en dressing in een grote schaal. Strooi de sesamzaadjes erover heen.
Eet smakelijk.
Tips:
. In plaats van bulgur kan ook parelgerst of volkoren noodles lekker zijn.
. Voor extra garnering is verse koriander natuurlijk lekker, of gesneden lente-ui.
. Sticky chicken: bak op het laatst nog even een scheutje agave siroop en lichte soya mee met het bakken van de kipstukjes, of sinaasappel marmelade. Extra lekkerrrrr 🙂
. Tofy sticky marmelade is eigenlijk een gerecht op zich, maar ik gebruik af en toe ook tofu gebakken in maizena met kruiden en sinaasappelmarmelade ter afwisseling van kipstukjes