De allerbeste tijmsiroop maakt de Kruidenvrouw van Heemstede en Herenboerin, Cynthia Kuipers. Zij maakt een krachtige siroop met meerdere ingrediënten die elkaar aanvullen en de werking versterken, zoals weegbree, zoethout en klaproos tinctuur.
Deze variant is een meer simpele versie, een kind kan de was doen….
Ingrediënten:
. 30 gram gedroogde tijm (of 40 gram verse tijm)
. 400 ml water
. 400 gr suiker
Breng het water aan de kook en voeg de tijm toe. Zet het vuur laag en laat de tijm 10-15 min pruttelen, het mengsel tegen de kook aan.
Zet het vuur uit en laat de tijm nog een enkele uren trekken. Als je wilt kun je zoethout mee laten trekken, of enkele blaadjes gedroogde weegbree.
Zeef vervolgens de tijm uit het water en voeg de suiker toe. Breng dit mengsel weer aan de kook en laat 5-10 min inkoken tot een siroop. Doe de tijmsiroop in een flesje of potje dat je goed hebt gesteriliseerd. De tijmsiroop blijft enkele weken goed.