In het seizoen komt er veel sla van het land. Een van onze leden kwam met het idee voor een stamppotje met sla: verrassend lekker en even wat anders met sla.
Ingrediënten (4 pers):
. 800-1000 gr kruimige aardappels
. 1 krop sla
. 2 kleine uien, gesnipperd
. 2 teentjes knoflook
. 200 ml (plantaardige) melk
. klontje (plantaardige) boter
. 1 potje (125 gr) zongedroogde tomaatjes in olie
. handje verse peterselie en lavas, fijngesneden
. Handje walnootjes
Bereiding:
Schil de aardappels en kook deze gaar in 20 minuten. Was en snij de sla ondertussen zeer fijn, bewaar deze even in ijswater. Bak 2 gesnipperde uien met een klontje boter. Hak de walnootjes fijn.
Als de aardappels gaar zijn stamp je de aardappels tot een smeuïge puree met melk en de zongedroogde tomaatjes met wat olie. Voeg dan ook de gebakken ui (met boter) en de uitgelekte sla er bij. Als laatste de kruiden en de nootjes, breng op smaak met peper en zout, eventueel een likje mosterd.
Serveer met lekker stukje vlees, vis of vleesvervanger. Eet smakelijk 🙂